TiMEBOO is sinds het najaar van 2013 op de markt; een origineel horloge gemaakt van bamboe. Een basic ontwerp, geen poespas en toeters en bellen, vintagestyle in een eco jasje. Waarom bamboe? Bamboe is een groene grondstof, het groeit snel, heeft weinig water nodig en na de kap is er geen heraanplant nodig. Dus in de huidige trend van houten accessoires en sierraden vinden wij bamboe de beste keuze. Je draagt zo ongemerkt bij aan een groenere en betere wereld. En natuurlijk is bamboe gewoon ook mooi, met een warme en eerlijke uitstraling.

De horloge kastjes van bamboe worden in China vervaardigd. Want daar komt de bamboe vandaan en wordt het verwerkt. Dicht bij de grondstoffen de producten maken, ook dat is groen denken. De fabriek waar we de horloges laten maken is een kleinschalige speler (zo'n 40 medewerkers) en wordt ook door onszelf bezocht. Geen kinderarbeid en fatsoenlijke schone werkplekken gegarandeerd.

      

Maar we blijven ook dicht bij huis, want de bandjes worden in Nederland gemaakt. Ook hier weer geen massa fabriek maar een kleinschalig familiebedrijf met een goede reputatie, uitstekende producten en kwaliteit. Nagenoeg alle  bandjes zijn van plantaardig gelooid leer. 
Omdat niet iedereen leer prettig vindt, zijn we op zoek gegaan naar een diervriendelijk alternatief. Dit hebben we gevonden in kurk. Een bamboe horloge met een kurken band vormt een unieke combinatie, dier- en mensvriendelijk. De kurk importeren we  op de rol uit Portugal.

Hoewel we groot willen worden houden we van kleinschaligheid. We zoeken dan ook nadrukkelijk samenwerking met kleine bedrijven. Samenwerken is voor ons een belangrijk gegeven; we zoeken graag naar partners die onze visie en onze producten een warm hart toedragen. We geloven in samen optrekken, waarin ieder zijn deel mag verdienen maar niet voor eigen gewin het onderste uit de kan haalt.

TiMEBOO is een dochterbedrjf van Cayboo v.o.f. , webwinkel in duurzame mode en lifestyle. Daar vind je duurzame producten voor het even van alledag. Omdat we vinden dat duurzaam leven een kwestie van kiezen is, kiezen voor de juiste producten die wij al voor je uitgezocht hebben. Bamboe is onze passie, het is een uitermate duurzame grondstof en kent buitengewoon veel toepassingen. Daarom vind je ook bij Cayboo nogal wat bamboe textiel (ondergoed, sokken, vesten, badtextiel). Maar ook eerlijke mode van goede grondstoffen als organisch katoen, tencel etc. Voor in huis vind je veel producten gericht op plasticvrij en afvalvrij.  Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje in onze andere webshop cayboo.nl, we zullen je vast niet teleurstellen ;-)

Marga van Goethem & Ilona Hurkens

 

 

 

 

 

 

 

© 2013 - 2024 TiMEBOO | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel