Reparatie en onderhoud van je TiMEBOO horloge

 

TiMEBOO heeft een eigen servicedienst voor reparatie en onderhoud van TiMEBOO horloges.

Horloges die een defect hebben kunnen, na voorafgaande melding via de mail, opgestuurd worden. Uiteraard weegt daarbij mee of de garantietijd verstreken is en wat de oorzaak is van het defect. Verkeerd gebruik of onzorgvuldige toepassingen die hebben geleid tot defect zullen niet door ons gehonoreerd worden. Defecten die terug te voeren zijn op fabricagefouten of gevolgen van transport worden door ons teruggenomen en zullen indien mogelijk gerepareerd worden. Let wel: dit geldt alleen voor de eigen TiMEBOO  horloges. Wij zijn géén horlogezaak die andere horloges repareert of batterijen van andere horloges vervangt. Daartoe verwijzen we je graag naar de reguliere horlogezaken.

Horloges kun je voor reparatie opsturen naar:

TIMEBOO
Kapellerweg 9A
6132AT  SITTARD

Nederland

Garantiebepalingen
Op de horloges zit een garantie van 12 maanden vanaf de aankoopdatum. 

Wanneer je aankoop tijdens de garantieperiode defect raakt kun je contact opnemen met onze klantenservice. Indien je je horloge op moet sturen krijg  je van ons verzendinstructies. 
Wij zullen je vervolgens adviseren over reparatie of vervanging van je aankoop.  Naast de fabrieksgarantie zit er op onze horloges een wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten.

Buiten de garantie van horloges vallen de volgende onderdelen:

  • Batterijen (eenvoudig zelf te vervangen door het achterkantje los te schroeven).  Je dient een knoopcel batterij 377A/AG4 te gebruiken.
  • Bandje
  • Bamboe uurwerk kast (bamboe is en blijft een natuurlijk materiaal en kan niet tegen hard stoten. Onverhoopt kan er zo een stukje van de horlogekast af gaan of een barstje in komen)
  • Glas (indien beschadigd door stoten of krassen)

Reparaties
Je kunt voor je TiMEBOO horloge losse onderdelen bestellen. Misschien wil je je bandje vervangen omdat het wat versleten is. Of wil je toch dat andere display zonder cijfers etc. Op de pagina 'losse onderdelen' kun je hiervoor je bestelling plaatsen. De verzendkosten voor deze onderdelen liggen lager dan voor de volledige horloges met doosje.

Voor het vervangen van bandjes/ klokjes en batterijtjes hebben we een instructie filmpje gemaakt. Je kunt deze onderdelen eenvoudig zelf vervangen. Mocht je dit niet aandurven dan kunnen wij het ook voor je doen. Je kunt dit aangeven in het veld 'opmerkingen' bij de bestelling (een mailtje sturen naar info@timeboo.eu mag natuurlijk ook). Je kunt het horloge dan naar ons opsturen, dan zetten wij een nieuw bandje/batterijtje/klokje voor je eraan. 

instructiefilmpje vervangen bandje
instructtiefilmpje vervangen batterijtje

Glas vervangen
LET OP:
een kapot glas vervangen doen we ALTIJD zelf. Het is vrijwel niet mogelijk dit zonder de juiste tools zelf uit te voeren. We vragen je dan ook op de pagina 'losse onderdelen' een glas te bestellen en het horloge vervolgens naar ons op te sturen, voorzien van een klein briefje met je naam of bestelnummer. Je bent het horloge dan een tot anderhalve week kwijt voor reparatie. 

Gebruikstips
Voorkom hevige schokken, contact met chemische producten en magnetische invloeden. Het horloge is spatwatervast. Voor onderdompeling in water is het niet geschikt. Ook niet om mee te douchen, te zwemmen of andere water activiteiten. In een enkel geval kan er wat condens aan de binnenkant van het glas komen. Dit verdwijnt weer na verloop van tijd.

 

 

© 2013 - 2024 TiMEBOO | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel